Obsah:

Čo sa dá robiť s kožou vlastnými rukami?
Čo sa dá robiť s kožou vlastnými rukami?
Anonim

Všetko nové je dobre prerobené ako staré. Preto mnohé ihličkové používajú na tvorbu svojich diel improvizované materiály a ich zvyšky. Málokedy majú otázku, čo môže byť vyrobené z kože, látky alebo zostávajúcich korálkov. Pri pohľade na kúsky materiálu mi takmer okamžite prebleskne hlavou ďalší originálny nápad.

Stáva sa, že pri nových dielach musíte trochu popremýšľať, prečítať si možnosti iných ihiel. Preto v tomto článku nájdete niekoľko diel, z ktorých môžete nadviazať na svoju tvorbu. Bude o možnom využití kúskov kože a o tom, čo sa z nich dá urobiť.

Začnite s ľahko implementovateľnými vecami

Roztomilá a originálna kľúčenka bude skvelou voľbou pre vás alebo ako jednoduchý suvenír. Bujné strapce, siluety zvieratiek či vtákov, reliéfne geometrické tvary, zložité vzory z niekoľkých kusov materiálu. Tento zoznam je nekonečný, všetko závisí len od vašej fantázie a kožených zručností.

Kožená kľúčenka
Kožená kľúčenka

Originálny doplnok do kuchyne

Skúste vyrobiť rovnaké javorové listy zo zvyškov kože. A získate skvelú sadu podložiek pod hrnčeky. Doplňte súpravu o väčšie veľkosti – a toto sú podložky pod riad alebo panvice.

Kožené tácky
Kožené tácky

Nie je potrebné stavať na jednote formy, hlavnou vecou je dodržať jednu tému pre harmonický a ucelený obraz súboru. Môžete si vyrobiť sadu podložiek v tvare bobúľ, zvierat, vtákov, hmyzu, húb alebo čohokoľvek, čo vás napadne.

A to nie je všetko, čo sa dá vyrobiť zo zvyškov kože do kuchyne. Spestrite svoj riad koženými držiakmi na hrnce alebo pokrievkami. Rovnaký materiál použitý v interiéri vytvorí útulnú kompozíciu v rovnakom štýle.

Dajte si nábytok

Premýšľate o tom, čo môže byť vyrobené z kože užitočné pre váš domov? Venujte pozornosť svojim stoličkám a stoličkám. Nové vo výbornom stave alebo už potrebujete aktualizovať sedadlá?

Máme pre vás ďalší nápad, kde využiť svoj tvorivý potenciál. Na základe zvyškov kože dokážete premyslieť dizajn budúcich krytov do najmenších detailov. Budú tkané zo záplat alebo kúskov kože dostatočnej veľkosti na jednodielne čalúnenie.

Kožený poťah na taburetku
Kožený poťah na taburetku

Poťahy sedadiel jednofarebné alebo viacfarebné, s dodatočnou povrchovou dekoráciou alebo bez nej.

Uložte si svoje obľúbené oblečenie

Tu je skvelý spôsob, ako využiť zvyšky kože. Čo sa dá vyrobiť z materiálu a pokaziťdiera alebo diery vo veci, napríklad v košeli? Najčastejšie sa košele utierajú na lakťoch, v mieste ohybu paží. Nechcete vyhodiť svoje obľúbené oblečenie! Vystrihnite dve rovnaké záplaty a zakryte defekt na odeve. Takto ušetríte svoj predmet a predĺžite jeho životnosť vo vašom šatníku.

Podobne, ak ide o nohavice alebo džínsy. Majú kritické miesto - kolená a spojenie dvoch nôh. Môžete pridať niekoľko ďalších ozdobných záplat pre harmonický a estetický vzhľad oblečenia.

Kožené nášivky a nášivky
Kožené nášivky a nášivky

Okrem iného môžete použiť doplnkové ozdoby: kúsky retiazok, korálky, korálky, stuhy, vzory na oblečenie. Vytvorte jedinečnú a nenapodobiteľnú vec.

Tašky, batohy a iné podobné doplnky

V prvom rade si načrtnite a vyberte štýl budúceho doplnku. Pre každodenné použitie je lepšie prísť s jednoduchou taškou alebo jednoduchým batohom. Doplňte svoj večerný šatník originálnou spojkou. Praktickou možnosťou by bola taška cez rameno alebo jednoduchá taška v tvare tašky.

Teraz musíme dôkladne počítať, aby sme mali dostatok materiálu. Vyberte si ďalšie príslušenstvo na zdobenie tašky. Trochu času – a originálny doplnok dokonale zapadne do vášho outfitu.

Čo sa dá vyrobiť z kože na uskladnenie?

Zhromaždite všetky svoje písacie potreby po celom dome, ušite si praktický peračník, aby ste si ich mohli uložiť. A už nemusíte behať po dome a hľadať pero alebo ceruzku.

Ak chcete chrániť svoj mobilný telefón pred zbytočnými škrabancami, vytvorte si vlastnýoriginálne puzdro, ozdobte podľa želania. Teraz ho vždy spoznáte medzi ostatnými telefónmi. Na cesty si tak môžete obliecť akékoľvek príslušenstvo: tablety, telefóny, okuliare, nože. Po prvé ich ochránite pred vonkajším poškodením a po druhé im dodáte originálny a jedinečný štýl.

Puzdro vyrobené zo zvyškov kože
Puzdro vyrobené zo zvyškov kože

To isté môžete urobiť aj s kozmetikou. Ušite si roztomilú taštičku na líčenie na uloženie lakov na nechty, potrieb na manikúru, krémov.

Doplňte svoj outfit jedinečným opaskom

Pretože toto je jedna z najjednoduchších možností využitia zvyškov kože. Čo môže byť jednoduchšie: pásik materiálu prišitý na sponu? Jedinou výhradou je správne spracovanie okrajov produktu. Aby vám takýto doplnok dlho slúžil, venujte zvýšenú pozornosť miestam narezania kože.

Ak sa rozhodnete vyrobiť si opasok pre seba, nepoužívajte pri rezaní otvorov pre pracku štandardné veľkosti. Upravte rozstup otvorov individuálne.

Nezabudnite, že môžete dodatočne ozdobiť razbou, výšivkou, ozdobnými prvkami.

Vkusný interiér

Každá hostiteľka sa snaží urobiť svoj byt alebo dom útulným a roztomilým. A na to sa zvyčajne používajú všetky druhy váz, obrazov, figurín, dekoratívnych obrúskov. S vlastnými rukami si môžete vyrobiť čokoľvek z kože, vrátane panelu, ktorý poteší oko. Môžete použiť svoju fantáziu a postaviť koženú krajinu. Alebo vytvorte abstraktný obraz v štýle, ktorý sa vám páči. Výsledný produkt usporiadajte do vhodného rámu azavesiť na stenu. Tento kožený panel vyzerá draho a originálne.

Chráňte svoje oblečenie

Takmer každý remeselník čelí pracovným chvíľam, keď je jednoducho potrebné chrániť svoje oblečenie pred znečistením. Zachráni vás od toho zástera, ktorá môže byť vyrobená zo starej kože, napríklad z chlopní.

kožená zástera
kožená zástera

Nastrihajte si na svoju veľkosť, nazbierajte dostatok kožených odrezkov a už len ušite na svoju veľkosť. Koža - materiál je pomerne pevný a odolný pri používaní. Preto môžete túto domácu metódu ochrany pred nečistotami používať dlhodobo.

Šperky vyrobené z prírodných materiálov

Dievčatá si skrátka rady dávajú originálne a jedinečné šperky. A tento zoznam je približne nasledujúci: náušnice, korálky, náhrdelníky, náramky, prstene. Nezabudnite, že najčastejšie sa používa súprava šperkov, preto sa oplatí vymyslieť si vlastný dizajn celej súpravy šperkov.

Veľmi obľúbené sú napríklad náramky v podobe dlhej koženej nite omotanej okolo paže. Niektoré, ako dodatočnú dekoráciu, robia uzly v malých intervaloch. Skúste k tomu pridať niekoľko viacfarebných guľôčok. Hľadajte malé kovové prívesky. Koženú šnúrku previažte stuhou. Čo nie je možné, čo sa dá vyrobiť z kože a jej zvyškov?

Náušnice vo forme strapcov, vo forme vtákov alebo zvierat, abstraktné postavy - na túto tému môžete veľmi dlho fantazírovať a prísť s neštandardným dizajnom. Prípadne urobte tri rovnaké vtáky, dvapoužíva sa na náušnice v ušiach a tretí - ako prívesok na krk. Súprava je pripravená a je nepravdepodobné, že by ste našli druhú, ktorá by sa vám páčila.

Kožené náušnice
Kožené náušnice

Široký kožený náramok býva doplnený razbou alebo výšivkou. Hoci samotné široké náramky sú vždy relevantné. So správnym šatníkom tieto šperky vyzerajú veľmi dobre.

Skúšajte, experimentujte a vytvorte si vlastné prispôsobené a štýlové doplnky, ktoré sa hodia k vášmu outfitu.

Odporúča: