Vzor tašky: ušitie nového doplnku za jeden večer
Vzor tašky: ušitie nového doplnku za jeden večer
Anonim

Ručne vyrobená taška je jedinečný doplnok s kúskom vašej duše a skvelým nápadom na darček. Ušiť kabelku nie je vôbec ťažké, dá sa to zvládnuť za jeden večer.

vzor tašky
vzor tašky

Budete potrebovať látku, podšívku, vzor tašky, kriedu, nožnice, nite, ihlu, doplnky, ozdobné predmety (voliteľné). Vrchný materiál zvoľte v závislosti od účelu príslušenstva. Pre večernú spojku je vhodná lakovaná koža, guipure, satén, brokát. Športová alebo plážová taška môže byť šitá z hrubej bavlny, ľanu alebo džínsoviny. Je žiaduce posilniť rukoväte odolným materiálom. Ak sa rozhodnete potešiť sa novou vecou do práce alebo na štúdium, vyberte si semiš, velúr, vlnu.

Najjednoduchší spôsob, ako ušiť kabelku alebo tašku na tablet. Vzor tašky je v tomto prípade obdĺžnik. Je ľahké vypočítať jeho parametre. Predpokladajme, že máte na mysli tašku s rozmermi 30 cm (dĺžka) x 15 cm (výška).

vzor tašky
vzor tašky

Vzor bude mať dĺžku 30 cm a výšku 45 cm Nezabudnite vziať do úvahy švy (1-2 cm každý). Teraz rozdelíme výšku vzoru na 3 rovnaké časti, jednu z nich ohneme a spracujeme bočné švy. rohyvoľná časť môže byť mierne zaoblená. Z vnútornej strany pripevníme gombík, aby sa taštička zatvorila. Dlhá stuha, remienok, retiazka môže slúžiť ako rukoväť.

Ďalší vzor tašky je o niečo náročnejší. Celá taška je zložená z jedného kusu. Bodkovaná čiara označuje záhyby. Najprv zošite spodok, potom bočné švy. Na záver spracujeme vrch a rúčky. Aby taška lepšie držala tvar, je vhodné vyrobiť podšívku z pevnej látky.

Plážová taška by mala byť pohodlná, odolná a priestranná. Tento článok predstavuje najjednoduchší vzor plážovej tašky. Navonok to vyzerá ako tričko. Ak je základňa širšia ako horná časť, taška bude mať zaujímavý lichobežníkový tvar.

vzor tašky
vzor tašky

Materiál preložte na polovicu nesprávnou stranou von, zakrúžkujte vzor kriedou a vystrihnite. Záhyb musí byť umiestnený dole, potom nemusíte robiť šev na dne tašky. Spracujeme bočné steny a popruhy. Úzke okraje každého popruhu spojíme dohromady. Alebo ich môžete jednoducho zviazať do koketného uzla. Pripravený! Na pláži sa môžete pochváliť novým doplnkom!

vzor plážovej tašky
vzor plážovej tašky

Ak zošijete len 2 obdĺžniky na troch stranách a prišijete rúčky, získate aj peknú kabelku. Zapína sa na zips alebo gombíky. Toto je pravdepodobne najjednoduchší vzor tašky vôbec.

vzory tašiek
vzory tašiek

Chystáte sa vyhodiť svoju starú kabelku? Neponáhľajte sa, môže sa to ešte hodiť. S ním si ľahko vytvoríte vlastné vzory tašiek. Roztiahnite švy, rozložte výrobok na pauzovací papier alebo noviny. Obryspopisovač, označte miesta uchytenia rúčok, príslušenstva. Teraz si pomocou tohto vzoru môžete ušiť náhradu za starú kabelku. Môžete meniť šírku, výšku detailov, meniť tvar. Takže získate niekoľko rôznych vzorov naraz.

Ako môžete ozdobiť hotový výrobok? Všetko je obmedzené len vašou fantáziou: nášivky, výšivky, čipky, mašle, korálky… Môžete pridať vsadky z iných látok. Obzvlášť zaujímavé vyzerajú kontrastné riešenia: kožené vložky na semišovej taške, kvetinové fragmenty na obyčajnom pozadí. Kvety si môžete vyrobiť zo saténových stúh alebo ich uháčkovať. Buďte kreatívni a nebojte sa experimentovať!

Odporúča: