Naučiť sa háčkovať embosovaný stĺpik je jednoduché
Naučiť sa háčkovať embosovaný stĺpik je jednoduché
Anonim

Ak s háčkovaním začínate alebo len chcete svoje výrobky spestriť pridaním niečoho nového a zaujímavého, potom je tento článok určený práve vám. Samozrejme, viete, že pletené veci môžete ozdobiť kamienkami, korálkami a kamienkami, ale môžete urobiť vec originálnou aj bez šperkov.

embosovaný háčkovaný stĺpik
embosovaný háčkovaný stĺpik

Stačí sa naučiť pár krásnych vzorov a techník. V tomto článku sa dozviete, ako sa naučiť háčkovať reliéfny stĺpik, ako aj to, ako a v akých produktoch možno túto zručnosť uplatniť.

Pri použití tejto techniky pri pletení sa na výrobku vytvoria zvláštne „hrbolčeky“, ktoré sú obzvlášť viditeľné pri hladkej základnej štruktúre. Preto sa reliéf niekedy nazýva „konvexný stĺpec“.

Ak ešte neviete, ako uháčkovať reliéfny stĺpik, tak začnite skúšať nite, ktoré sa vám v rukách nebudú nadýchať, napríklad akrylové.

Na uviazanie reliéfneho stĺpika nahoďte vzduchové slučky, na vzorku stačí 10. Prvý rad musí byť spojený so stĺpikmi s nikidom. Potom urobte tri zdvíhacie slučky. Za týmto účelom jednoducho uháčkujte tri vzduchové slučky po upletení stĺpikov háčkovaním a otočení výrobku.

konvexný stĺpec
konvexný stĺpec

Teraznavlečte háčik a zatlačte ho pod dvojité háčkovanie predchádzajúceho radu a potom uchopte priadzu. Na háku by ste mali mať tri slučky. Upleťte ich v dvoch krokoch, teda uchopte niť a pretiahnite ju najskôr cez prvé dve očká (pár zostáva na háčiku) a potom upletiete zvyšok. Takže ste dostali reliéfny háčkovaný stĺpec. Tento vzor môžete urobiť jednoduchým háčkovaním, ale použitím rovnakej techniky.

Ak striedate rady obyčajných a reliéfnych stĺpikov, získate veľmi originálne pletenie.

Háčik v tomto pletení, rovnako ako v každom inom, musí byť vybraný podľa hrúbky nite. Pokúste sa zvládnuť reliéf rôznymi spôsobmi: ak uchopíte niť nie zozadu, ako pri pletení s obrubou, ale spredu, potom to bude predný reliéfny háčkovaný stĺpik. V konečnom produkte vyzerajú úplne inak.

Táto technika pletenia môže byť použitá v akomkoľvek produkte. Ale najlepšie zo všetkého bude vyzerať na teplých, hustých veciach, ako sú svetre. Keď je vlákno hrubšie, charakteristická "vydutina" bude viditeľnejšia.

Ak ste začiatočník a stále je pre vás ťažké upliesť zvýšený stĺpik, začnite s jednoduchšou technikou pletenia.

háčkovať
háčkovať

Napríklad jednoduché háčkovanie a dvojité háčkovanie. Keď to zvládnete, nebude pre vás ťažké viazať reliéfny stĺp. Neskôr, keď bude pre vás jednoduchšie porozumieť vzorom pletenia a vaše ruky si zvyknú na háčkovanie slučiek, určite si budete môcť vytvoriť, čo chcete. Začnite však jednoduchými vzormi a drobnosťami. Najlepšie je začať šatkami, tie môžu byť naprľahká jar a teplá zima. Na jarných modeloch môžete experimentovať so vzormi bez obáv, že sa na plátne vytvoria diery, čo sa síce nedá povedať o zimných šatkách, ktoré by mali byť dosť husto pletené, no môžete sa skúsiť naučiť pliesť na nich objemové vzory.

Skúšajte, vylepšujte, experimentujte a v budúcnosti určite uspejete!

Odporúča: