Rozprestiera sa na posteli vlastnými rukami: exkluzívne a pohodlie v dome
Rozprestiera sa na posteli vlastnými rukami: exkluzívne a pohodlie v dome
Anonim

Keď sa pri slovách „útulná spálňa“vybaví ako prvé jemné svetlo, krásne závesy, nadýchaný koberec na zemi, pohodlná posteľ. Holé steny a prehoz na manželskej posteli, zachovaný zo sovietskych čias, vyvolávajú antipatie. Pridanie komfortu však nie je vôbec ťažké. Musíte len ukázať svoju predstavivosť a dať svojim rukám na chvíľu niečo robiť.

Ústredným prvkom každej spálne je posteľ. Je to prvá vec, ktorú si všimnete, keď vstúpite do miestnosti. Na zútulnenie a štýlovosť izby stačí dobrý prehoz, alebo pokrčená posteľ, aby z vás neopustil pocit neporiadku, aj keď je všetko okolo upratané. Toľko znamená kus látky pohodený na posteli.

prehozy pre domácich majstrov
prehozy pre domácich majstrov

Bohužiaľ, môže byť ťažké nájsť prehoz na mieru alebo len originálnu a štýlovú vec, ktorá by sa hodila do interiéru spálne. Môžete behať po všetkých obchodoch v meste, prezerať si kopu katalógov a stále nenájdete vhodnú možnosť. A predsa existuje riešenie. Ak nemôžete nájsť nič vhodné, môžete si posteľné prikrývky na posteľ ušiť vlastnými rukami. Patchworkové, pletené, s aplikáciou, s volánmi alebo bez nichz akejkoľvek látky, priadze a iných materiálov, ktoré sa vám páčia. Fantázia nie je ničím obmedzená, keď sa sami pustíme do práce. A nemyslite si, že je to príliš ťažké. Verte mi, že každý, kto vie, ako zaobchádzať so šijacím strojom alebo držať v rukách háčik či pletacie ihlice, dokáže vlastnými rukami ušiť či upliesť prehozy na posteľ.

Ktorú látku by ste chceli použiť na šitie? S tesnou väzbou. Práca s ním bude celkom jednoduchá, okrem toho hustá tkanina spoľahlivejšie skryje posteľ a spodná bielizeň nebude presvitať. Ak chcete šiť posteľné prikrývky na posteľ vlastnými rukami, musíte vziať do úvahy niektoré body.

prehoz na manželskú posteľ
prehoz na manželskú posteľ

Ak má posteľ jedno alebo dve čelá, budete musieť myslieť na volány. Môžete si vyrobiť jeden pevný chlpatý (namerajte si viac materiálu, aby ho bolo dosť na záhyby) alebo ho poskladajte zo samostatných dielov, aby prehoz pekne zapadol do rohov. Rozhodnite sa o dĺžke. Môžete sa dostať na podlahu alebo nechať nohy otvorené. Pri strihaní dávajte pozor na smer vzoru a odliv látky. A nezabudnite na švové prídavky. Okraj môže byť orezaný lemovaním zo zvyškov alebo špeciálne vybraného kontrastného materiálu.

Originálne vyzerajú prehozy na posteľ vlastnými rukami vyrobené technikou patchwork, teda patchwork. Zvyčajne sa používajú viacfarebné kusy látky vo forme rovnakých štvorcov alebo trojuholníkov. Zošívajú sa, kým sa nedosiahne požadovaná veľkosť. Takéto výrobky sú vhodné do spálne v rustikálnom štýle alebo do škôlky. Samostatnéfragmenty je možné spojiť a potom spojiť.

kožušinový prehoz na posteľ
kožušinový prehoz na posteľ

Ak túžite po luxuse a bohatosti vo výzdobe izby, vyberte si na posteľ kožušinový prehoz, ktorý však spálni na originalite nepridá, ak je vybraný z rovnakého druhu produktov z obchodu. Úplne iná vec je, ak si to ušijete sami s použitím umelého materiálu rôznych farieb alebo textúr.

Ako sme videli, nie je také ťažké vyzdobiť si spálňu exkluzívnym predmetom. Trochu usilovnosti a všetko bude fungovať!

Odporúča: