Obsah:

Krásne šperky, ručne vyrábané šperky. Domáce šperky z korálok, korálikov, látky, kože
Krásne šperky, ručne vyrábané šperky. Domáce šperky z korálok, korálikov, látky, kože
Anonim

Všetky ženy snívajú o tom, že budú najlepšie. Vymýšľajú rôzne detaily svojho imidžu, aby vynikli z davu. Na tieto účely sa najlepšie hodia šperky. DIY šperky sú vždy jedinečné a originálne, pretože nikto iný na svete nebude mať rovnaký doplnok. Ľahko sa vyrábajú.

Pár slov o materiáloch

Pred zodpovedaním otázky, ako vyrobiť brošňu, náhrdelník, náramok, stojí za zváženie, z čoho sa dajú vyrobiť. Veľa materiálov. Ale najobľúbenejšie medzi nimi sú koža, látka a korálky. Sú najviac tvárne a ponúkajú mnoho variácií tvaru a štruktúry.

ručne vyrábané šperky
ručne vyrábané šperky

Pokožka je dosť pevná a zároveň plastická. Ide o ľahký materiál, ktorý dobre drží tvar. Jeho nevýhodou je, že vyžaduje určité zručnosti na získanie prepracovanejších foriem.

Látkové ozdoby sa v posledných rokoch stali populárnymi. Môžu byť šité zo zvyškov alebo prerobiť staré tričko,V závislosti od typu látky sa pri práci s ňou používajú rôzne techniky.

Korálky a korálky sú klasika. Najjednoduchším náhrdelníkom je šnúrka svetlých guľôčok s príveskom. Existuje však oveľa viac možností, ktoré vám umožňujú bez námahy vytvárať šperky vlastnými rukami. Šperky sa vyrábajú krok za krokom úplne jednoducho. Tento proces bude diskutovaný nižšie. Pozrieme sa na najzaujímavejšie a najjednoduchšie majstrovské kurzy.

DIY bižutéria krok za krokom
DIY bižutéria krok za krokom

Originálne náramky

Malé a jemné náramky alebo objemné šperky vytvárajú akcent a pomáhajú, aby bol obraz nezabudnuteľný. Vyrobiť si doplnok vlastnými rukami nie je vôbec ťažké. Stačí len ukázať trochu fantázie a budete mať individuálny šperk. Urobte si svojpomocne šperky vyrobené z kože alebo hustej tkaniny. Vystrihnite pásik požadovanej dĺžky a šírky. K nemu prišijeme spojovací materiál a niekoľko dekoratívnych prvkov. Môžu to byť gombíky, gombíky, korálky, našité kamienky. Všetko závisí od dostupnosti materiálov a fantázie.

Môžete si spomenúť aj na hodiny práce v škole, keď sa učili základné uzly makramé. Točený dvojitý uzol je výborným základom pre náramok. Dá sa ponechať tak, ako je, alebo dodatočne ozdobiť vyšívaním korálkami a farebnými niťami.

Roztomilé brošne

Jedna šatka alebo blúzka a 10 brošní tvoria až 10 rôznych vzhľadov. Vyrobiť takéto šperky nie je vôbec problém. V poslednej dobe sa do módy dostali malé hračkárske brošne. Na pohľad sú naivní a jednoduchí. Zároveň skutočne dodajú farbu obyčajnosti.obrázok.

Ponúkame výrobu brošní vlastnými rukami. Hlavná trieda začne výberom látky. Malo by to byť tesné. Plsť je perfektná. Vyberieme formu. Napríklad to bude oblak. Vystrihnite 2 rovnaké kusy. Na prednej strane vyšívame oči a ústa. Kúsky zložte a zošite. Ponechaním malého otvoru otočíme hračku dovnútra a vyplníme ju vatou alebo sintepuhom. Zašiť.

majstrovská trieda brošne pre domácich majstrov
majstrovská trieda brošne pre domácich majstrov

Prišite špendlík na nesprávnu stranu brošne. Spodnú časť je možné dozdobiť príveskami s farebnými guľôčkami. Brošňa je hotová.

Z plsti si tiež môžete vystrihnúť kvety a ozdobiť ich gombíkmi a pletenými detailmi. Hlavná vec je nebáť sa experimentovať.

majstrovská trieda šperkov
majstrovská trieda šperkov

Kožené šperky

Je ťažšie vyrobiť úhľadné kožené brošne vlastnými rukami. Hlavná trieda pre ich výrobu je nasledovná. Vezmeme kúsok požadovanej veľkosti a farby a vystrihneme z neho obrys budúcej dekorácie. Pomocou lepidla pripevníme špendlík, za ktorý ho pripevníme na oblečenie. Na prednú stranu nanášame farbami alebo kahancom kontúry, ktoré doplnia kresbu. Môžete pridať reťaz alebo nity.

Pre ešte zložitejšiu dekoráciu vystrihnite niekoľko častí a zlepte ich tak, aby vytvorili kvet. Spoje dielov zamaskujeme retiazkou alebo kovovým gombíkom.

Takže v relatívne krátkom čase vytvoríme šperky vlastnými rukami. Šperky sa vyrábajú krok za krokom veľmi jednoducho, ak si vopred premyslíte potrebný algoritmus. Dokoncamalé kúsky kože sa môžu stať skutočnými majstrovskými dielami.

Jednoduchý korálkový náhrdelník

Veľké množstvo techník navliekania si vyžaduje bezprecedentnú úroveň zručností. Nie každý však vie, že s týmto materiálom sa dá veľmi ľahko pracovať. Každá žena dokáže vyrobiť nezvyčajný korálkový náhrdelník.

Začnite šnúrou všetkých zakúpených korálkov. Jeho množstvo musí byť dostatočne veľké. Čím viac nití, tým veľkolepejšie korálky. Ďalej určíme minimálnu dĺžku. Najlepšia možnosť je 45 cm, bude to tesne pred základňou kľúčnej kosti. Korálkovú niť niekoľkokrát preložíme tam a späť, zakaždým ju predĺžime o 1-1,5 cm. Keď je celá niť rozložená, pozbierame jej konce a pevne ju zviažeme niťou. Nasadíme na ne prívesný kužeľ a pripevníme upevňovací prvok. Náhrdelník je možné nosiť len tak, alebo zrolovať pomocou škrtidla. Výhodou tejto metódy je, že šperk sa dá vyrobiť tak, aby dokonale sedel k novému outfitu.

Pigtail náhrdelník

Tu je ďalší doplnok, ak potrebujete naozaj originálne šperky. Šperky vyrábame vlastnými rukami z korálkov podľa rovnakého princípu ako predchádzajúca verzia: všetky korálky navliekame na jednu niť. Rozdelíme ho na 3 časti a začneme tkať pravidelný trojvláknový pigtail. Konce dokončite rovnakým spôsobom. Na začiatku tkania stojí za zváženie skutočnosť, že tkanie ukradne časť dĺžky. Preto to treba brať s rezervou. Tento korálkový choker vyzerá najlepšie, keď ho nosíte blízko krku.

majstrovská trieda korálkov
majstrovská trieda korálkov

Ak dokážete urobiť vrkoče zo štyroch alebo viacerýchpramene, nebojte sa experimentovať. Čím zložitejšie tkanie, tým originálnejšia výzdoba. Môžete sa tiež hrať s kvetmi. Buď sú zmiešané, alebo sa vyrábajú pramene rôznych odtieňov. Závisí to od osobných preferencií remeselníčky.

Látkové náhrdelníky

Krásne vyzerajú aj látkové šperky. Z tohto materiálu bude každá žena vyrábať šperky vlastnými rukami. Tu je možnosť s minimálnym úsilím a látkou.

Berieme akýkoľvek kus tenkého úpletu. Na tieto účely sa dobre hodí staré tričko alebo tunika. Nakrájajte ho na tenké prúžky cez väzbu. Určenie smeru nie je také ťažké. Zdá sa, že pleteniny pozostávajú z horizontálnych klinov. Toto je rad tkania. Musíte rezať rovnobežne s týmito klinmi a odrezať ich vrch.

Keď sú prúžky pripravené, vezmite jeden z nich za konce a natiahnite. Stočí sa do peknej trubice. Práve z týchto rúrok ďalej tvoríme dekoráciu.

ako vyrobiť brošňu
ako vyrobiť brošňu

Je veľa možností tvaru takéhoto produktu. Konce môžete uzavrieť a prišiť k nim spojovacie prvky. Existuje spôsob, keď sú takéto rúrky navzájom mierne spojené a ich konce sú hrané ako dekoratívny prvok. Krásne vyzerajú konce, ktoré sú znížené nadol, ktoré v určitej výške od krku zachytí malý golier.

Šité korálky

Vyzerá to zaujímavo a trochu inak šperk. Majstrovská trieda jeho tvorby je jasná každému, kto vie trochu šiť. Najprv musíte vziať pomerne veľké korálky. Stávajú sa len základom dekorácie. Podľa ich priemeru ušijeme pančuchu z látky takej farby, akú potrebujeme. Pre uľahčenie neskoršieho otáčania na lícnu stranu všijeme šnúrku rovnakej dĺžky ako budúci poťah. Keď je hotová, potiahnite šnúru a otočte dekoratívnu vrstvu naruby.

Ďalej do výsledného produktu vložíme prázdne korálky. A v tomto momente začíname tvoriť. Samotné korálky sa nedajú ničím oddeliť. Táto možnosť je však vhodná, ak puzdro pevne sedí a jasne zvýrazňuje reliéf každej guľôčky. Ale je lepšie ich oddeliť. Najjednoduchšou možnosťou je uviazať uzol za každým. Môžete to urobiť tak, že látkový poťah zviažete niťami v niekoľkých otáčkach. V konečnom dôsledku sa dekorácia môže nosiť ako v jednej nite, tak aj vo viacerých. Je možné kombinovať aj s pletenými rúrkami. Hlavné je nezabudnúť na vrstvenie a kontrast textúr a farieb.

Kožené nákrčníky

Nielen korálky si môžete vyrobiť vlastnými rukami. Nižšie zvážime majstrovskú triedu výroby kožených šperkov.

korálkový náhrdelník
korálkový náhrdelník

Vezmeme kúsok kože farby, ktorú potrebujeme, a vystrihneme z neho ploché geometrické polotovary. Môžu to byť kruhy, ovály, trojuholníky, štvorce. Na horných koncoch produktu prepichneme otvory na upevnenie.

Toto všetko zbierame na koženej šnúrke. Môže sa odrezať z rovnakej chlopne. Niekedy má zmysel riediť produkt kovovými korálkami alebo príveskami. Krásne tu budú vyzerať aj reťaze, najmä tie umelo zostarnuté.

Ako vidíte, výroba šperkov vlastnými rukami je celkom jednoduchá. Len sa treba naučiť na nepotrebný odpad pozerať originálne a nebáť sa experimentovať. No a čo,ak zničíte záplaty? Aj tak si myslel, že ich vyhodíš.

Odporúča: